Dagens frågor

Fler frågor om Eurotripen strömmar in:


1. "men hur fungerar det med tågreservationer? gjorde ni det på tågstationen innan ni hoppade på tåget eller gjorde ni det flera dagar innan? och hur bokade ni då? och hur visste ni vilka tåg som krävde platsbokning?"
Svar:
Vi tog reda på/utförde allt när vi kom fram, på deras tågstation (där är bemannade kontor där man gör sånt och kan få hjälp). Ibland bokade vi några dagar i förväg, t.ex. om vi kom till Paris och visste att vi därefter skulle till Amsterdam, så kollade vi direkt upp hur och när tågen dit gick och bokade då kanske 2 dagar i förväg.


2. "var det inte för långt att åka till Barcelona?"
Svar:
Det var lite knöligt att ta sig dit just pga avståndet, men också helt klart värt det! Barcelona var en av de bästa städerna - staden som har ALLT. Direkttågen som gick var riktigt dyra, ca 500kr för bara reservationen(!), så vi åkte från Milano och fick då byta tåg i Marseille.


3. "Hur länge var ni iväg? flög ni något eller åkte ni bara tåg?"
Svar:
Vi var iväg i totalt 3 veckor och hann då besöka 10 städer (vissa städer besökte vi bara över dagen och tog sen nattåg vidare). Inget flyg, bara tåg :)!


4. "Hur mycket packning hade ni med er?"
Svar:
Vi hade alla varsin backpacker-väska + sovsäck + fjällräven "kånken" att ha när man gick på stan/strand osv. Rekommenderas!


5. "Hur fungerade det att vara 3st, med rum och så?"
Svar:
Det fungerade jättebra! När man sov på hotell/hostelrum blev det ju dessutom billigare, för då betalade man bara för ett dubbelrum med en extrasäng. Ibland hamnade man dock i sovsalar som rymde ca 8 personer, då betalade man per person. Så det var aldrig till någon nackdel iaf!


6. "Något som är viktigt att förbereda innan?"
Svar:
Bra att förbereda innan är att fixa en stående överföring till sitt konto, man kan på så vis vara säker på att man håller sig till budgeten + att det inte är någon panik fall man blir av med sitt kort. En annan sak är att växla ca 50euro i småpengar till första dagen.


7. "Något som man absolut inte får glömma att ta med sig?"
Svar:
Nej, allt går ju att köpa :). Dock rekommenderar jag att ta med en minisovsäck (hade själv en från Everest som är sjukt liten och smidig, plus att den är jättelätt att få in i fodralet - den var till god nytta!).


-Lycka till, ni kommer få sjukt kul!

Kommentarer
Postat av: Anonym

kollade de leg på uteställena i alla länderna? var det 18 elr 20? (vi är 2st som är 18 och en 17 nämligen)



kunde man betala med euro i alla länderna?

2010-03-19 @ 15:26:24
Postat av: Babba

Svar till Anonym:

Vi hade aldirg leg med oss ut, pga stöldrisk. På oss tog de aldrig leg, förutom en gång i baren på Hard Rock Café i Barcelona. Men då gick vi istället ner till baren på nedanvåningen och beställde :) - så oroa er inte för det!



/B.

2010-03-19 @ 15:31:05
URL: http://babybabbs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0