Dagens fråga

"hejhej. läste dina eurotrip 09 inlägg och blev sjukt sugen på att göra något liknande. Hur planerade ni resan och vad var budgeten? Vart sov ni, hade ni kollat upp det i förväg?"


Svar:
Vi planerade egentligen inte så mycket, mer än en preliminär "runda" genom Europa. Vi var överrens om vilka städer som var ett "måste" (så som Prag, Venedig, Barcelona, Paris, Amsterdam mfl.), men sen hamnade man lite här och var beroende på hur tågen gick mm.

Budgeten var 400kr om dagen. Däribland inkluderat: mat, sovplats, nöjen och tågreservation (på de flesta tågen var man tvungen att, fastän man hade interail-kort, betala en reservationsavgift vilken i sin tur kunde variera kraftigt). Vi kollade upp hostels när vi kom fram, vilket jag tror är bäst. Då behöver man inte hålla sig till någon plan utan man är fri att ta dagen som den kommer och kan dessutom pruta :). Hur vi hittade hostels? Frågade på turistinformation/kollade karta/kollade på internetcafé. Men många nätter spenderades även på nattåg - ekonomiskt och effektivt!

Eurotripen är utan tvekan den roligaste och mest intensiva resan jag gjort! Man lär sig och upplever så mycket, för en så liten peng. Tycker absolut att du ska göra det :).

Lycka till!
//B

Kommentarer
Postat av: Anna

men hur fungerar det med tågreservationer? gjorde ni det på tågstationen innan ni hoppade på tåget eller gjorde ni det flera dagar innan? och hur bokade ni då? och hur visste ni vilka tåg som krävde platsbokning?

och en fråga till, var det inte för långt att åka till Barcelona? Hur länge var ni iväg? flög ni något eller åkte ni bara tåg?



Tacksam som attan för svar :)

2010-03-18 @ 15:31:08
Postat av: Anna, igen ^^

(passar på att fråga lite till, du får tycka att jag är jobbig om du vill:P, men vi ska iväg 3st i sommar, och känns skönt att kunna fråga någon som har koll)



Hur mycket packning hade ni med er?

Hur fungerade det att vara 3st, med rum och så?

Något som är viktigt att förbereda innan?

Något som man absolut inte får glömma att ta med sig?

2010-03-18 @ 20:19:15
Postat av: Emelie

Tänkte bara fråga (och hoppas verkligen på svar!) om det räckte med 400 kronor/dag eller om det var svårt att hålla den budgeten? Väldigt tacksam för svar! :)

2010-08-02 @ 23:57:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0