Jämställdhet mellan över- & underviktiga, TACK

Jag blir så förbannat arg när jag läser artikel efter artikel om "allt för smala modeller". Visst är det fruktansvärt med anorexia och självklart måste vi jobba emot det, det är ju trots allt en sjukdom! MEEN, inte faaan är det okej att göra det på andras bekostnad! Som det står i tidningen nedan "Supermodell eller skelett?" -Huuuur kan man skriva så?!

Min störta poäng i detta är att  man ALDRIG hade skrivit så om någon överviktig person. Kan ni överhuvudtaget tänka er en bild på t.ex Anna Book med tillhörande text: "Sångerska eller Fetto?"  ?! -Inte en chans! Det är ju inte så jävla sunt att va fet heller för dne delen!  -Jämnställdhet mellan över- och underviktiga tack.

image74

Kommentarer
Postat av: S.A.N.D.R.A<3

HEMSKT HEMSKT :(

2007-11-14 @ 18:10:30
URL: http://eyeliner.blogg.se
Postat av: Therese

ja, tacosgratängen blev skit god :) tack för receptet :)

2007-11-14 @ 20:14:32
URL: http://tessother.blogg.se
Postat av: Elin

Det är sant Babba! Bra skrevit. Dock är det ju världigt synd om tjejen som är sjuk, men du har helt rätt! Ja, vi hade hälsa och kost i tisdes. Ni tvåor hade nationella!? Gick det bra? Tack ska du ha cutie. Puss!

2007-11-14 @ 20:17:46
URL: http://ejlinen.blogg.se
Postat av: ales

Du har så rätt så =)

2007-11-14 @ 22:15:17
Postat av: Nina

Men det där var ju ett skelett? Honestly, många får stå ut med mycket skitsnack i tidningar så varför inte skelett?

2007-11-14 @ 22:58:18
URL: http://alltsammans.blogg.se
Postat av: sara

Men samtidigt är det inte vanligt att det förkommer "tjockare" modeller. Och om det endast är så här smalar tjejer som blir modeller gör det att andra tjejer världen över tror att det måste banta sig så där smala, pga att kräv för att vara snygg. Men jag håller helt klart med dig att lite mer jämdställdhet mellan större och mindre tjejer! men samtidigt lite mer variation på modell storleken också :)

2007-11-15 @ 07:17:39
Postat av: Babba

Fast en variation på modellstorleken är egentligen omöjligt. Eftersom inför en visning så skickas kläderna ut i en viss storlek alltid, dvs. Man tar inte hänsyn till modellens storlek, utan hon SKA passa i den storleken (detta för att plaggen än inte kommit ut i affärerna än, så måste man komma överrens om en storlek alla modeller ska passa i.) Lite "tjockare" modeller har svårare för att "passa i allt", så det är nog därför det är som det är.. Men en variation på modellerna vore ju fint annars.. dock omöjligt

2007-11-15 @ 09:39:59
URL: http://BabyBabbs.blogg.se
Postat av: sara

Varför inte bara ha en bredare variation på storleken på kläderna som skickas ut? :) förstår vad du menar. De smala tjejerna är de som alltid får lida. Man kan inte vara hälsosamt smal, utan är man smal är man i princip sjuk enligt många.

2007-11-16 @ 15:35:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0