Onsdag

God kväll!

Ytterligare en bra dag avbetad. Jobbade ensam i butiken i stan, men fick trevligt nog besök av både John & Lillevän! Dagens problem: Vad ska man ha på sig på lördag? (Angelicas födelsedagsmiddag + Tbaren) - haha, i-landsproblem är också problem ;).

Nu ska jag se "The Girlfriend Experience" och dricka varm choklad.
Jag och två favoriter!

Imorgon:
- Lunch med lillevän
- Jobb
- Mat med Erik

So long!
/B.

Random utekväll

Sjukt vilket blogg-ryck jag fått nu de senaste dagarna!

Hur som helst så hittade jag lite bilder från fredagens bravader nu :)! Kvällen började med för-förfest hos Johanna för att sedan ta taxi in till förfesten på Class.

Väl ute träffade jag bland annat "Arbetslöse-OLA"(!!) och en full Alltr3 xD
Klicka för förstoring.

Nu: jobb 10-18!

/B.

A day off

God dag!

Ledig idag ja, mycket trevligt. Var hemma hos mamma på frukost imorse, sen gick vi en promenad. Vid lunch kom Alec & Sophie för att baka Broccoli & fetaostpaj + att jag fick lite hjälp med tvätten av min kära housewife-kompis Alec! Dagens kommentar: Amen, nu står jag här och tvättar Johns kalsonger, igen!! /Alec. Haha :).
Efter maten begav jag & Alec oss till staden för lite shopping och fika :).

Nu ska jag se Gossip Girl med J, so long!

/B.

Del 2: Eurotrip'09

Här följer andra halvan av trippen!
(Klicka upp för att förstora samtliga bilder)

Efter visiten i Milano bar det av till...

Barcelona!
Barcelona var staden som hade ALLT. Bra uteliv, underbar strand, galen värme, vacker stad... ja allt! Tacka vet jag stranden, för ärligt talat började jag tappa tron på storstäder efter att ha svettats ihjäl i x antal varma storstäder utan strand.


Galet roliga utekvällar


Efter 3 mycket lyckade dygn i Barcelona (fullspäckade med stek på stranden, fest, Hard Rock Café, shopping m.m) tog vi tåget vidare till...
Paris!
Paris är ju som man brukar säga "städernas stad" - check. Sjukt vackert och dessutom talas där franska, lovley! Turligt nog för Alec & Alltr3 så tog jag fram mina franska kunskaper, vilka gav oss ett mycket bra bemötande av fransmännen: "tu parle trés bien le francaise, mademoiselle!" ;).
Förutom att kolla på sevärdigheter åt vi mumsiga baguetter från franska boulangerier, köpte "I <3 PARIS"-tröjor ;), och köpte souvenirer ^^. Nästa stopp:

Amsterdam!
Amsterdam var en sjuk, men också mycket mysig och vacker stad. Söta byggnader längs kanalen <3. Dock även halvnakna tjejer i skyltfönster som säljer sig själva... obehaglig tanke. Dessutom fick vi en hink med vatten över oss när vi gick på Red Light District (!) - könsdiskriminering!
Amsterdam bjöd på stadsvandring, fest och flum. Me like! Next:

Köpenhamn!
Här spenderade vi vår sista dag, eftersom vi efter 14 timmar tågande från Amsterdam inte orkade sätta oss på ytterligare ett tåg hem direkt. Köpenhamn är dessutom sjukt underskattat! Här strosade vi rundor längs ströget, shoppade (dock mest fönstershopping efter att ha insett att jag endast hade 64kr kvar på kontot xD). Vi avslutade vår tripp med en välförtjänt middag på Jensens Böffhouse!

Slutsats:
Sjukt prisvärd och intensiv resa som egentligen alla borde göra. Det blev en blandning mellan luffig fattigdom och lyx ;). Man levde för dagen och hade inga problem i hela världen :D. Vi höll inte ens koll på nyheterna, så Sverige kunde likväl ha blivit nedbombat utan vår vetskap. Gött va?!

Bästa städerna:
Barcelona, Budapest och Prag.

Tack för ett sjukt kul äventyr!

/B.


Läsarfråga

Läsarfråga:

Hej Babba! Tänkte bara fråga om dina planer inför framtiden, vet du vad du vill läsa vidare till? Eller ska du satsa på modellandet?
Ang kostvanor och vikt. Äter du bara 3 mål om dagen eller stoppar du in nåt mellis? Är du nöjd med din vikt eller vill du gå upp/ner? Du mår vål bra o så, ditt BMI är liksom väldigt lågt (typ 16,8 o normalvikt är minst 19) o jag har hört att man inte kan få mens o så om man har BMI under 18. Hoppas du mår bra o tack för en superbra blogg. Du är grym!

Svar:
Just nu har jag "paus" från skolan för att tänka igenom vad jag vill bli. Tanken är att jag skall börja plugga nästa år. Om det blir i Sverige eller utomlands får tiden avgöra. Men plugga vidare ska jag absolut göra, längtar! Som det ser ut nu blir det nog något inom marknadsföring. Dock tycker jag verkligen att allt är roligt: politik, design, ekonomi mm. så jag står inför ett svårt val :/. Några förslag på bra utbildningar? :)

Över till kostvanor! Jag äter i huvudsak ordentliga 3 mål om dagen. Eftersom jag under denna tid befinner mig på jobbet så blir det svårt med mellanmål. Men självklart äter jag någon frukt/knäckebröd framåt eftermiddagen (och ibland choklad :P). Faktiskt är jag rätt så nöjd med min vikt idag. Jag har varit så otroligt mycket smalare tidigare, så jag är glad/nöjd över att ha gått upp till den vikt jag har idag. Vad gäller BMI så är jag väl medveten över att mitt ligger långt under medel. Detta är dock inget som någonsin oroat mig, då jag verkligen mår bra och är hur pigg och aktiv som helst! Vidare har inte heller skolsköterskan oroat sig över detta, eftersom jag under hela mina barndom följt min egen kurva vilket ju i grund och botten är det viktigaste då vi alla har olika benstommar, inte sant?

Vidare vill jag en gång för alla klargöra att jag aldrig lidit av några ätstörningar eller näringsbrist, utan är naturligt smal och har mycket bra relation till mat.

/B.

Helenas födelsedag

God kväll!

Bra dag idag :). Lyckad dag på jobbet, därefter mysig fika med Emma för att sedan bege oss mot Kristianstad Pizzeria. Väl där åt vi gourmet pizzor och firade Helle som fyller 20 idag - Grattis! Det blev en massa prat om min barndom som utländsk xD - "Blatte-Babba" ;).


Imorgon är jag ledig, dock har jag fullt upp med tvättid, laga lunch, träffa Alec, jobba lite, shoppa... yey! Nu blir det te, mysigt med höst trots allt ^^.

/B.

Lunch och kostvanor

God lunch!

Babba på lunch:
Köttbulallar, makaroner, knäckebröd & te!

På tal om mat så får jag med jämna mellanrum frågor kring min kost och vikt. För er som tycker det är så intressant att veta hur lång jag är och hur mycket jag väger så varsågod: 179cm, väger 54kg.

Vad gäller min kost så äter jag allt mellan himmel och jord. Jag älskar mat och äter därefter. Dock älskar jag att laga mat, därav äter jag oftast hemlagad mat. Där driver jag tesen om att inte snåla med maten. Ät gott, ät dig mätt - så slipper du ständig hunger som säkerligen leder till småätande. En mat-dag för mig:

9.00 Frukost (bröd, yoghurt)
13.00 Lunch (gårdagens rester)
19.00 Middag
...sen blir det alltid något gott på kvällen, typ glass :).

Fasta mattider och sallad is the shit!

/B.

Höstskor

God morgon!
Vilket långt inlägg jag orkade skriva igår natt (!). Hur som helst så kom jag på att jag ju även shoppade ett par nya skor i lördags. De nya pjuxen:
Nu ska jag skynda iväg till jobbet!
/B.

Fullspäckad helg

God afton!
Vilken HÄRLIG helg jag haft, helt sjukt. Dock har jag knappt hunnit andas!

Fredag:
Skyndade iväg på förfest hos Johanna efter jobbet, sen bar det av till Class. Träffade massa gamla klassisar och det blev en toppenkväll!
(bilderna ligger fortfarande i kameran och gror.. heh).

Lördag:
Upp med tuppen efter 3 timmars sleten sömn. Infann mig på skägg & lockar 8.00 för styling inför modevisningen. Det blev lockar & röda läppar! Mina ingångar:
Handlare Svensson:
Trosan:
Ekbergs Woman (otroligt vacker klänning från Tiger):
Efter modevisningen blev det snabbt hem för lite refreshing, sen hoppade vi på tåget mot Halmstad kl 4! Väl där hälsade vi på Kim & Nicke,
...Sen bar det av till Kaptensvilla (aka. Beccie). Där åt vi hamburgare, drack vin, drack "dunken", bastade, duschade, festade, flummade... you name it!
(För bilder hänvisar jag till min facebook eller http://helenawinnberg.blogg.se)

Söndag:
Idag har vi åkt tåg halva dagen :P, sen vart jag på möte med Johan + tog farväl av Joanna som lämnar landet imorgon :'(... Annars bjöd kvällen på bio med John - Inglourious Basterds = Svinbra!
Imorgon:
10-18 jobb
19.00 födelsedagsmiddag för Helle <3

Del 1: Eurotrip'09

Här följer då en resumé över min tågluff!
(Klicka för att förstora samtliga bilder).

Resekompisar:
Alexandra Eckard (aka. Alec)
Alexander Nilsson (aka. Alltr3)

Berlin!
Berlin var najs, dock kändes det lite för nära hemlandet så utomlands känslan fanns inte. Man kunde dricka vattnet, man förstod nästan vad dem sade - inga exotiska upplevelser med andra ord ;).
En del av Berlinmuren:
Nästa stopp blev:

Wien!
Wien var mycket vackert. Underbar arkitektur, vackra kyrkor, massa Mozart-inspirerade saker och Donau <3. Dessutom: god schnitzel!
Dessvärre bodde vi på ett creepy Hostel i Wien (med en fjärde okänd person i rummet!!!!!), så efter en natt kände vi oss klara med Wien! Next:

Budapest!
Budapest tog oss med storm. Vilken stad! Billigt, varmt, mysigt och galet vackert. Här gjorde vi oss hemmastadda och stannade flera nätter :).
Höjdpunkterna var det fina badet vi besökte med ungersk varm källa och pool med vågor + utekvällen med Australienarna, härligt folk!
Men till slut blev det dags att ta adjö av Budapest och ta tåget mot:

Prag!
Ytterligare en galet vacker stad! (Ja, man börjar undra varför man överhuvudtaget bor i Sverige?!). Gamla stan var bland det finaste jag sett. Dessutom stötte vi på Australien-gänget igen och det blev en utgång i repris!
Efter Prag begav vi oss med nattåg till...

Venedig!
Venedig var extraordinärt och otroligt mysigt! Det präglades av smågator, mysiga caféer och såklart massvis med båtar! Dock är det ingen stad jag skulle vilja spendera någon längre semester på, utan vi var nöjda redan efter vårt dagsbesök.

Så efter en heldag i Venedig åkte vi vidare till:

Milano!
Milano var stort men ändå charmigt. Välklädda människor på otroligt fina cyklar eller vespor fyllde gatorna. Dessutom hade de flesta bra koll på glasögon trenderna ;). Milano bjöd helt enkelt på många shoppingcentrar och lyxiga affärer, samt panini och vacker kyrka (som jag och Alec dock inte fick gå in i pga våra lättklädda outfits xD).
>


Detta är 5 av de 10 städerna vi besökte, andra halvan får komma vid ett senare tillfälle. Så länge bjuder jag på resans bästa bilder:

- Härliga sovargänget ;)


So long! /B.


Back in town

I'm back.
Bloggen har varit i dödläge sen jag kom, detta då jag väntat på att få alla tågluffs-bilderna innan jag velat börja blogga ^^.
Helgen var najs som bjöd på bio, picnic och fest (+ jobb).
Annars var resan toppen! Tre veckors intensiva äventyr med nya saker/städer nästan varje dag + sjukt härligt sällskap + underbart väder. KÄRLEK!
Ikväll kommer ett Tågluffs-inlägg. Så länge finns det bilder på min facebook!
Nu: simma!
/B.

T-MINUS 21 HOURS

Imorgon kommer Barbara äntligen hem!
Senast bild jag fått av henne är från enligt henne "Städernas Stad" (Paris).

Sen har jag givetvis fått en del vykort också. Blir lika glad var gång jag kommer hem på middag och ser ett kort innanför dörren.

Inatt ska de ta tåg från Amsterdam till Köpenhamn (antagligen med några byten och omvägar).
Har nu städat hela lägenheten inför hennes hemkomst, ska bli riktigt härligt att se henne igen. Can't wait!
Imorgon hade jag tänkt förbereda en fin middag till det att hon kommer hem. Och på fredag ska vi se Flickan som lekte med elden.
Resten av helgen är ännu oplanerad, ska bli skönt med lite kvalitetstid må jag säga.

Det var allt för mig i den här bloggen.
Tack & hej leverpastej. John.

T-MINUS 11 DAYS

John Bloggar:

I denna stund befinner sig Barbara med luffgänget på ett tåg med destination Milano där de nästkommande dag ska vistas, dagen har spenderats i Venedig:

Hon hittade en väska hon blev förtjust i (som den här, fast konjaksbrun).

I Prag han de även med lite shopping.


I fredags kväll skulle de ta ett tåg till Belgrad från Budapest men väl på tågstationen hittade de ett spöktåg till Prag som de tyckte lät mer lockande. Dock var det ganska kallt där, men de har ju inte fått känna på höstkylan ännu, kommer bli en chock när de väl kommer hem, Om!?

Fick en bild till där de låg och drack vin i 31graders sol vid Donau i Wien.

Klart slut.

RSS 2.0