"Jag gillar inte tomat och ost"

God dag, gott folk!

Dagen har spenderats ihop med Timp4. Det blev lunch på Rosegarden,
plus att Tim har agerat chaufför och kört mig till alla mina ärenden
- inte undra på varför jag & Helle kallar honom för
"sötogulletim" ;).

På Posten kom min nya plattång:

Det blev en GaMa till slut, den kändes mest prisvärd :)
Sandalerna fick också följa med hem :)

Recept på Dumlekakor

God morgon!

Vaknade upp med feber... suck! Men planen är att jag ska knarka alvedon hela morgonen, för att sen luncha med Tim kl 12 och slutligen jobba kl 14-18. Kvällen..?

Igår bakade jag förresten Dumlekakor - syndigt gott.

Recept på Dumlekakor:
(24st dumlekakor)
- 200g margarin
- 3dl mjöl
- 1dl socker
- 1tsk bakpulver
- 24st aluminiumformar
- 36st dumlekolor
- 24st noblesse

Gör så här:
Blanda margarin + mjöl + socker + bakpulver till en deg. Låt stå kall i ca 30min. Fördela degen i aluminumformarna och tryck sedan i 1,5 dumlekola i varje. Grädda i 10min (200 grader). När kakorna gräddat färdigt lägger du på ett noblesse på vardera, medan de fortfarande är varma så att chokladen smälter. Låt kallna i kylen!

Dagens fråga

Fråga:
Hej babba!
Jag har läst att du jobbar som optikerassisten och undrar därför om du kan svara på ett par frågor, gärna på din blogg. Jag har haft huvudvärk ett bra tag nu och den är koncentredas till precis övanför ögonen och blir värre ju längre dagen går, särkskilt på jag pluggar eller kollar på TV. Jag blir också jättetrött i ögonen och kommer på mig själv kisande. Är detta tecken på att man behöver glasögon eller är jag helt ute och cyklar? Mian föräldrar tror att det kan vara det som är problemet men jag är inte säker? vad är det bästa att göra? ok om jag behöver göra en synundersökning, hur går det till?
Tack på förhand
Mikarla


Svar:
Hej Mikaela!
På din beskrivning låter det som om du är något översynt. Det innebär i regel att man ser bra på långt håll, men sämre på närmare avstånd. Men då du är ung kan dina ögon ackommodera för att se bättre på alla avstånd, detta genom att anstränga ögonen. Det är just denna ansträngning som oftast är boven till huvudvärken och "kisandet" - du kisar för att "anpassa" ögat så att du ser på önskat avstånd. Att göra en synundersökning är därför helt klart rätt början, vi kan då efter ditt recept bedöma huruvida problemet kan lösas. Jag skulle kunna tänka mig att du skulle behöva glasögon som du främst använder just vid läsning/dator/TV, så att du på så vis slipper anstränga dina ögon i onödan. Sen är det ju dessutom sjukt snyggt med glasögon, så kom in till mig på Schmidt's och bli snygg vettja' ;D!

Hoppas det gav svar på dina funderingar :)
/B.

Solglasögonspanik nr 2

Om man kanske skulle ha sig en Pilot:

Klassisk med G15 glas
Eller med bruna tonade glas?

....ELLER, om man skulle ha svarta i plast:
Wayfarer från Rayban VS. "INGRID" från MYKITA

- HJÄLP, NÅGON?!

Moahaha

NU E JAG GLADAST I VÄRLDEN IGEN:

Min för 350kr (+ 30kr i frakt) - de e najs.
i storlek 34 dessutom, hur perfekt kan det bli?!

Dagens begär

God morgon, gott folk!

Innan jag beger mig till jobbet vill jag bara visa er världens snyggaste resväskor. Tänk er mig + dem i Italien, JAG VILL :D. Någon som vill skänka de till mig?

Jag dör. Beautybagen är to die for <3.

Stök i kök

Hos Barba-fjant just nu:
...Om ni undrar varför vi gör köttbullar kl elva(!) på kvällen, så är det för att vi förbereder inför påskbuffén som skall äga rum här på fredag ;) höhö.

Räddning från Norge

God dag, gott folk!

Ni anar inte hur glad jag är just nu, för vet ni? Anna (som befinner sig i Norge) ringde precis och sa att hon var på H&M där borta och höll i den puderrosa tubklänningen från The Garden Collection i storlek 34(!!) som jag ju så gärna vill ha (se blogginlägget "Sad Story"). Bäst av allt: hon köper den till mig och jag får den redan om en vecka när hon kommer hem :D - OOOH HAPPY DAY!

Ibland är det ju löjligt bra att blogga! Tusen tack Anna :).

Bilder från igår

God kväll!

Här följer som utlovat lite bilder från igår:
John lagade en god middag innan vi stack till Albinsson

Mobil-Babba, höhö

Thai-gänget ;)

Mie & John :)

Alec med the moves ;)

Så här bra bilder blir det när John är i farten efter några glas vin. Han borde bli "kvällens outfit"-fotograf ;) haha. Bra kväll allt som allt iaf :).

God natt!

7 år

God morgon!

Igår blev det lite party trots allt, dock väldigt chill för min del med tanka på förkylning och feber :(. Vi var på förfest hos Albinsson o därefter bar det av hem för mig!

(Bilder kommer ikväll)

Här är bilder från i fredags när vi firade Danni 7 år:
- Jag gjorde Guns frysta tårta


- Grattis FjantDanni!

Barba-bikini

Hej, gott folk!


Titta vad Barba-fjant har gjort - jag har "designat" en bikini jag gärna hade burit i sommar. Marinblått + vita prickar, är inte det perfekt sött? Tycker därför ni ska rösta på den, så att vi alla kan va så här snygga på beachen i sommar. KOM IGEN :D!

Min designade bikini på NELLY.COM

Rösta på denna bikini HÄR


Aladdin-marknad

God dag!


Ni kan nog aldrig ana vad jag & Alec gjort idag sen 7 i morse - vi har sålt våra gamla kläder/mög på saker & ting marknaden i Kristianstad(!) HAHA. Nu kan jag tala om för er att min mamma är chockad - hon som alltid trott att jag är "för fin i kanten för sånt"
- Jag? Aldrig. Jag är ju bannemej en riktig knegare :D.

Riktigt najs att bli av med allt mög i utbyte mot lite pengar!


Så här glamouröst var det:
Vår hörna, efter att oändliga kassar med kläder ändå redan hade sålts :P

Aladdin-marknad ;)

Om ni undrar vad Alec gör med diverse hattar, så gör hon allt för att försöka få dem sålda genom att "marknadsföra dem" hah. Vilken dag - minne för livet, typ xD.

Sad story

Vet ni? Jag har suktat efter klänningen nedan till döds! Jag lade undan den i rent hopp om att jag plötsligt skulle få råd med den, vilket jag ju självklart inte fick. MEN! Då är det ju som så att jag har världens bästa mami, som skulle köpa den till mig. Jag = överlycklig!

Jag hittar efter många och men en 34:a och skuttar då fram till kassan med världens smajl, men vad händer? Jo, klänning-fan hade ett streck MITT vid brösten från en bläckpenna(!!!!), till råga på allt tål inte klänningen vatten, utan måste skickas på kemtvätt... Så där stod jag utan klänning och årets besvikelse i behåll. BUHUUU...

- Puderrosa och helt perfekt passform, gaaahh!!

Bilderna

Pic's från lillördagen igår:

Hos Mandy :)

Jag & Alec körde en Eurotrip-favorit: TAFFELWEIN :D haha

Rolle bjöd på en galen biltur till stan, han fick nämligen körkortet i Cornflakespaketet ;)!

Och Ola bjöd på snygga miner i bilen ;)

- Tackar för en bra kväll :D (som dock aldrig slutade i någon utgång pga död stad)..

I <3 Söder

God dag!

Bildern från igår kommer senare idag (har inte alla hönsen hemma just nu - kameran är hemma hos mamma, jag är här, hittar inte min plånbok.. KAOS!).

Hur som helst så har jag tagit en lång och skön promenad med min bror längs hammarsjön. Solen är hur underbar som helst idag!

I LOVE SÖDER <3.

NU: Duscha, sen ska jag till staden med mor, därefter hämta Danni i skolan, sen baka tårta, sen storhandla, sen... gah massa att göra... Jobbigt att va ledig ibland ;).

Ciaaaao

God morgon!

Igår blev det visst lite mer än bara "PASSION FOR FASHION" (som förvörigt var riktigt trevligt). Efter det drog jag & Alec en spontanare och hämtade vin + bytte om på en minut typ, för att sedan dra hem till Mandy på lite förfest. Sjukt trevligt med minst sagt intressanta bekännelser ;).

Bilder från kvällen igår kommer senare idag.

Nu:
Drar jag hem till mamma för frulle, sen träning!
(Enda gången ni ser mig i Addidas hahhaha)

GOD morgon!

God morgon, gott folk!

Idag vaknade jag upp på sinnes bra humör! Jag har lallat rundor hela morgonen, medan John gått runt som en zombie och grymtat något om att han är trött :P.


Idag har jag förövrigt på mig kjolen jag köpte i Stockholm! Längtar tills man kan ha den barbent dock :). Ikväll ska jag på "PASSION FOR FASHION" med Alec, btw :).


SO LONG!

Kvällsfika...

Lite våfflor efter kvällspromenaden satt inte fel. Snart våffeldagen med ju, najs!

Sista chansen..

Hallå igen!

Jag är fortfarande mätt efter den STORA lunchen på Rosegarden idag. Där kan man äta tills man dör! Johns kommentar idag: "Hmm, man kanske skulle ta o bli fetto iaf?"


Hur som helst, glöm inte att buda på tradera:


Denna går ut ikväll kl 21.47 (!)

Klicka [HÄR] för att komma till mina auktioner.


Ledig förmiddag

God dag, gott folk!

Denna förmiddag är jag ledig från jobbet, vilken har varit mycket gemytlig så här långt. Jag har ätit en stor frukost hos Mami, samt varit och gymmat en snabbis.

Nu ska jag göra mig klar, för att sedan möta upp J för lunch. Tror inte vi lunchat ute ihop på över ett år(!), så detta känns lite som värsta grejen, haha!

So long!
/B.

nya tag

NU: PROMIX MED JOHN :)

... Vår nya kvällrutin. Imorgon bär det dessutom av till gymmet för min del. Oj, oj, BabyBabbs is back on track ;). Vi får se hur länge det varar denna gång ^^.

/B

SOLD OUT, GAAAH

Wow, ni var 260 unika besökare igår - Det var ett tag sedan sist! Tydligen har ca 50st av er bättre saker för er än att läsa min blogg om helgerna(!) :O haha.

Nu har jag dock ett problem..
- Denna underbara tunika/klänning från H&M blev jag kär i. Tänk er den i sommar... Så ljuvligt somrig och färgstark. JAG VILL HA! Men, den är "sold out"(!!!!)

Lördagen i bilder

John 22 år, firades med först lite förfest:
Mojito-bål, mmmmums


Snacks (som till o med ser nyttigt ut :O WOW!)

En del av folket :)

Taxi a la Beccie till Bowlingen :D

Bowlingen:
Jag, efter en av mina många strike's ;)

Sötaste Mandy i sitt Kenza-hår :D

Söte-Helle med sitt fina nagellack i St Patricks-anda ;)

Fjantigaste John aka Benjamin "fyra av fem toast" ;)
Snyggo-Matilda :D

Vidare in till Hessle:

Grabbarna med tha' dresscode ;)

Jag & Mandy, lite malplacerade?! - CHECK, haha!

Den enda bilden från Class:


John partar 40+ tanterna på podiet xD JISSES!

John just nu...

Med sitt nya ångstrykjärn a la TV-shop reklamen xD

Släktkalas för J

God morgon!

Hah, riktigt lyckad kväll igår. Ja ägde på bowlingen och även fast Amanda försökte göra "Babba-style" blev det fail ;). Bilder från kvällen kommer ikväll, håll utkik höhö..

Bilder från släktkalaset:
John fick en dammsugare!!! ...och en tobi :D

Danni lekte frisör åt Moa ^^

Djupa diskussioner om förr och nu ;)

3 fjänts


Hörs senare idag!

Solglasögonspanik

God dag!

Eftersom det i juni bär av på resa mot de soligare bredgraderna så vill jag ha ett par nya solglasögon, gärna med styrka så jag slipper ha linser varje dag. Men vad för några?!

Kan inte bestämma mig för om det är tråkigt (eller bara jag som är glasögonskadad?) med ett par vanliga svarta wayfarer från RayBan... vad tycker ni?


- Solglasögonpanik.nu

Min fjant 22år!

God morgon!

Idag gick jag upp kl 8 för att baka scones. How come? Jo, min fjant fyller 22år idag! Så nu har vi precis haft en mysig frukost med presentöppning ^^.

Frukosten med scones & kaffe


John öppnar paket (Gentlemannen - handbok i det klassiska herrmodet)

I boken hittade han sina glasögon, haha :)

2 st flugor + en DVD med instruktioner om hur man knyter flugor ;)


GRATTIS TILL JOHNNYBOY! Ikväll fortsätter firandet :D, ses!

Fredagens planer

Hej!

Kvällens planer:
Först ska jag & John fixa och dona massa inför morgondagens släktkalas + förfest som kommer att äga rum hos oss i Johns ära. Så jag ska baka fransk chokladkaka (såklart). Dessutom ska vi städa + diska och ställa in i skåpen en hel servis på ca 80 delar som jag fått av Kerstin & pappa - perfekt att ha på kalas & större bjudningar :).


- En liten del av servisen jag fick av Kerstin & pappa


Efter det (vilket jag hoppas går snabbt), blir det en rejäl middag med fläskfilé och vin till det. Solsidan och "The Valentines Day"-filmen står också på schemat. Najs!

So long!
/B


Dagens frågor

Fler frågor om Eurotripen strömmar in:


1. "men hur fungerar det med tågreservationer? gjorde ni det på tågstationen innan ni hoppade på tåget eller gjorde ni det flera dagar innan? och hur bokade ni då? och hur visste ni vilka tåg som krävde platsbokning?"
Svar:
Vi tog reda på/utförde allt när vi kom fram, på deras tågstation (där är bemannade kontor där man gör sånt och kan få hjälp). Ibland bokade vi några dagar i förväg, t.ex. om vi kom till Paris och visste att vi därefter skulle till Amsterdam, så kollade vi direkt upp hur och när tågen dit gick och bokade då kanske 2 dagar i förväg.


2. "var det inte för långt att åka till Barcelona?"
Svar:
Det var lite knöligt att ta sig dit just pga avståndet, men också helt klart värt det! Barcelona var en av de bästa städerna - staden som har ALLT. Direkttågen som gick var riktigt dyra, ca 500kr för bara reservationen(!), så vi åkte från Milano och fick då byta tåg i Marseille.


3. "Hur länge var ni iväg? flög ni något eller åkte ni bara tåg?"
Svar:
Vi var iväg i totalt 3 veckor och hann då besöka 10 städer (vissa städer besökte vi bara över dagen och tog sen nattåg vidare). Inget flyg, bara tåg :)!


4. "Hur mycket packning hade ni med er?"
Svar:
Vi hade alla varsin backpacker-väska + sovsäck + fjällräven "kånken" att ha när man gick på stan/strand osv. Rekommenderas!


5. "Hur fungerade det att vara 3st, med rum och så?"
Svar:
Det fungerade jättebra! När man sov på hotell/hostelrum blev det ju dessutom billigare, för då betalade man bara för ett dubbelrum med en extrasäng. Ibland hamnade man dock i sovsalar som rymde ca 8 personer, då betalade man per person. Så det var aldrig till någon nackdel iaf!


6. "Något som är viktigt att förbereda innan?"
Svar:
Bra att förbereda innan är att fixa en stående överföring till sitt konto, man kan på så vis vara säker på att man håller sig till budgeten + att det inte är någon panik fall man blir av med sitt kort. En annan sak är att växla ca 50euro i småpengar till första dagen.


7. "Något som man absolut inte får glömma att ta med sig?"
Svar:
Nej, allt går ju att köpa :). Dock rekommenderar jag att ta med en minisovsäck (hade själv en från Everest som är sjukt liten och smidig, plus att den är jättelätt att få in i fodralet - den var till god nytta!).


-Lycka till, ni kommer få sjukt kul!

BTW...

Jag hittade en sjuk länk, som visar att Kissie modifierar sina kommentarer(!)
Klicka (HÄR) för att se det.

Malmö Street Style

God kväll!

Här är bilderna från Malmö Street Style:

Klicka för förstoring:



Jag har fått ytterligare frågor om tågluffen, svar kommer imorgon bitti!

Dagens fråga

"hejhej. läste dina eurotrip 09 inlägg och blev sjukt sugen på att göra något liknande. Hur planerade ni resan och vad var budgeten? Vart sov ni, hade ni kollat upp det i förväg?"


Svar:
Vi planerade egentligen inte så mycket, mer än en preliminär "runda" genom Europa. Vi var överrens om vilka städer som var ett "måste" (så som Prag, Venedig, Barcelona, Paris, Amsterdam mfl.), men sen hamnade man lite här och var beroende på hur tågen gick mm.

Budgeten var 400kr om dagen. Däribland inkluderat: mat, sovplats, nöjen och tågreservation (på de flesta tågen var man tvungen att, fastän man hade interail-kort, betala en reservationsavgift vilken i sin tur kunde variera kraftigt). Vi kollade upp hostels när vi kom fram, vilket jag tror är bäst. Då behöver man inte hålla sig till någon plan utan man är fri att ta dagen som den kommer och kan dessutom pruta :). Hur vi hittade hostels? Frågade på turistinformation/kollade karta/kollade på internetcafé. Men många nätter spenderades även på nattåg - ekonomiskt och effektivt!

Eurotripen är utan tvekan den roligaste och mest intensiva resan jag gjort! Man lär sig och upplever så mycket, för en så liten peng. Tycker absolut att du ska göra det :).

Lycka till!
//B

Oh, Happy daaay

NU ÄR BILJETTERNA FÖR SOMMARENS RESA BOKADE!!!!


Lite bilder från random resor:

- Barcelona


- Venedig


- Budapest


- Paris


- Sunny Beach


- Teneriffa

Finns det något mer underbart än att resa?

Onsdag kväll a la B

God kväll!

Nu har jag just lekt lärare i både Spanska steg 4 (åt Sanna) och Matte C (åt John). Dock har jag mest ätit glass, för det är ju så gott.

Annars tänkte jag ge sminktips a la B:
Jag vill ha en så tunn foundation som möjligt, som mest jämnar ut färgerna i ansiktet och håller hela dagen lång. Den perfekta kombinationen till vardags är därför Make Up Stores Liquid Foundation (färg SAND) utspädd med en liten klick ansiktskräm (Nivea's Aqua Sensation). Det blir som en ansiktskräm som ger lite lyster och jämnar ut tonerna, istället för ett tjockt lager färg som det lätt kan bli med alldeles för heltäckande foundations.
+
= perfekt vardagssmink!

Plattångs tips, TACK

God dag!

Nu behöver jag tips på bra plattänger!

Min är sönder (ja, hör och häpna) så jag måste gå hem till min MAMMA när jag vill platta håret numera. PANIK med andra ord. Så när lönen kommit skall jag beställa hem en, men vilken? Jag vet att ghd har svinbra plattänger, men jag känner inte för att lägga 2000kr på det...

Ga.Ma däremot, de ligger ju under tusenlappen. Men, VILKEN?! Kan inte bestämma mig för om jag ska ha med laser & negativa joner, eller om det kanske bara är overkill?


"Hälsotips" a la B

God morgon!

Nu tänkte jag dela med mig utav mitt mat-tänk, kul va?

1. Ät gott! (Ät gärna godsakerna i samband med andra måltider).
2. Ät dig mätt, inte proppmätt.
3. Ät regelbundet och varierat.
4. Förbjud inget i din kost, belys annat istället.


Det finns ju så god mat, varför slösa tid på att äta äckligt? Jag äter alltid en utsökt middag, varje kväll! Det betyder inte att jag sitter och kränger Pizza, utan tvärt om så äter jag riktig lagad middag. Aldrig halvfabrikat! Så vida jag äter en riktig måltid, bryr jag mig inte om jag har grädde i maten eller ej - när kroppen ändå är i gång och förbränner spelar gräddklicken inte ett skvatt!

Vidare har jag börjat äta mig mät, istället för proppmätt. Man vill ju minnas maten som god och bra, varav jag vägrar bli proppmätt för då blir man bara äcklad och känner sig svullen och ful ;). Jag lägger upp en stor portion men tar sällan en gång till.

Att äta regelbundet är ju bra av en miljon anledningar. Men något jag tycker är bra med det är att småätandet försvinner. För om du vet att du ska äta om en timme igen, då är det ju inte lönt att ta den där fikan just nu. Ta hellre allt gott (glass, choklad, kakor mm) direkt efter en måltid. Varför?
- Då orkar du inte lika mycket och du kan vara säker att du äter det för att du är sugen och INTE för att du egentligen börjar bli hungrig.
- Min tandläkare sa åt mig att äta alla godsaker i samband med måltiderna, för att då är ändå tänderna igång och arbetar. Likaväl som tänderna gör det, tror jag att kroppen också gör det!

Slutligen finns det inget som kan vara så farligt i matväg att det borde förbjudas av dig själv. Tyvärr håller man ändå sällan sådana "förbud", vilket ju bara blir ångestframkallande. Men äter man enligt punkt 1 till 3, tror jag inte man ens behöver tänka på några förbud, för då ber kroppen om det den behöver :)!


//MATBABBA ;D

Tradera news

Jag håller på att lägga ut lite Tradera objekt, här är en av dem:
-Sailor kofta, utrop 50kr

I huvudet på en BarbaFjant

God dag!

Full rulle på jobbet idag, vilket gillas! Hann dessutom med en god frukost hos mamma innan jobbet (vad ska jag göra utan mami runt hörnet i Stockholm?!)...

Hur som helst så funderar jag på att gå i ide och bli arbetsnarkoman fram tills jag flyttar till Stockholm. Jag & John ska dessutom iväg på en sjukt spännande resa i juni, så pengar efterlyses. Ett jobb till hinner jag lätt med, men vad? Några tips på kvällsjobb/söndagsjobb? I värsta fall får jag traska tillbaka till disken på bar-b-ko...? Nooooo xD. Imorgon har jag iaf telefonmöte bokat med ett eventuellt extrajobb, hoppas!


Kvällens planer:
- Middag (Johns tomatsås m. salami <3)
- Gossip Girl
- Glamourama
- Hollywood fruar
- Tradera lite

....och GLASS <3 - med hemmagjord chokladsås, mmm

En dag i Malmö

God kväll

Gud vad dagen gått snabbt! Men så blir det ju lätt när man äter gott och har 1000 saker att prata om, med ingen mindre än Helle :).

Hennes lilla 21a var galet mysig och malmö är också bra mysigt när solen står på. Förutom Jensens böffhus, Espressohouse och lite shopping blev jag även haffad av Malmö StreetStyle(!) - trots att jag precis sekunden innan hade beklagat mig över min "inte SÅ optimala outfit" haha ;). Bilden får ni se så fort den laddats upp!

Pic's från dagen:
Helle visar upp sitt crib ;)



- Vi kränger på Jensens (men EXTRA sås, TACK!!)


Nu: Te & New Moon (jag som lovat mig själv att aldrig se den...)

Le plan

God dag, gott folk!

Gårdagen spenderades i sängen med otaligt mycket mat och webtv, riktigt skönt och välbehövligt! Idag är jag dessutom ledig från jobbet, så jag har varit och ätit frukost hos mami och nu bär det av till Malmö för Babba&Helle-Dejt :). Ska bli riktigt trevligt att följa upp våra Facebook-chatter in live ;).

Till er som undrar vad jag ska plugga i Stockholm:
Jag ska försöka komma in på "kandidatprogram i ekonomi med inriktning Marknadsföring & Management". Detta vill jag dock komplettera med spanska, så jag ska även söka in till en helfartskurs på 30hp vid namn "spanska i arbetslivet". Jag är riktigt taggad på att börja plugga och flytta till Stockholm, så jag ska kolla upp alla mina möjligheter för att komma in på NÅGOT jag vill iaf. Kommer jag inte in på kandidatprogrammet, är min tanke att läsa spanska en termin istället och vise versa.

- Längtar!

Lördags party

God morgon, typ..

Fyfan vilken kväll det blev igår! Riktigt trevlig förfest hos Fabbe, där Sebastian och Nille skulle göra sig skojiga på andras facebook's, så enligt min status är "Sebastian Olsson bäst" haha :P. När klockan var lagom gick vi ner till CLass (ja, bokstavligt talat ner för Fabbe bor numera precis ovanför Class - sweet). Väl ute blev det massa dans o flum med Alltr3 som var back in town över helgen :).

Pic's:
- På besök hos mamma för lite fördrink (MOJITO <3)

Hos Fabbe:


Idag mår både jag & John blää. Dagens enda åstadkomma: frukost/sömn, kebab/sömn. Vi har i princip tillbringat hela dagen i sängen xD.

Middag hos Mandy

God dag, gott folk!

Vilken trevlig kväll jag hade igår! Jag & John blev bjudna av Amanda & Ludde på en mycket god middag, med massor av skratt. Något utav de hetare ämnena var så klart: solsidan!

Pic's från kvällen (och ja, maten :P):
- Galet gott och trevligt. Ikväll blir det fest!


Förresten har jag sett att flera utav er undrar
vad jag ska plugga till i Stockholm. Ett inlägg
om mina planer i Stockholm kommer soon.

Stök i kök hos Amanda?

God kväll!

Bella & Tyra show.. tja, blev inte så mycket med det eftersom det bara laggar hela tiden :(. Jag som hade laddat så! Men jag kan se reprisen sen, när sidan slutat lagga..

Imorgon är jag & John bjudna till Mandy & Ludde, btw. Undra om de ska försöka krånga till middagen a la Solsidan? ;) "Nej, men det måste va svårt också. Avancerat"
Hahahahah, jag dör så kul detta klipp (och hela övriga serien) är!!!

kvällsmys

God kväll!

Kvällens måltid: Scones & te. Till det blir det så småningom Tyra&Bella Show (John har ingen talan i detta). Men först lite solsidan, såklart ;). Myskväll!

Förövrigt vet man att man skämt bort sin pojkvän på tok för mycket när man får kommentaren "har du inte lagat någon middag?!", när man har nybakta scones redo när han stiger in genom dörren(!). Nu fick jag nyss kommentaren "är det inte klart än?!" ...suck!

Babbas mat-tips!

Tjohej, igen.

Ville bara tipsa om maträtten paj. Så jävla bra att den finns! Det är galet gott och man har i princip alltid ingredienser till det hemma. Det är ju bara till att slänga i vad man har! Igår lagade jag en med Zuchini, fetaost, rödlök och tomat + äggstanning och sånt såklart ;).

- Riktgit lyckad kombination. Så idag väntar en god lunchlåda ^^.

/B.

pics från i söndags

God morgon!

Idag väntar jobb i Åhus. Planen är att jag ska skylta om, kul!

Annars hittade jag lite bilder från min, John & Simons bakissöndag:
- först lite eftermiddagsfika a la Bree

- sen ut på en promenad för att hämta ut mina tågbiljetter

- Slutligen hem igen för att laga korvstroganoff och se film :)

Mycket trevlig söndag, det där!

Lärorik dag i storstaden

God morgon, gott folk!

Då vart jag hemma och utvilad från Stockholmstrippen, som var mycket lärorik:

- Jag har bestämt mig för vad jag vill plugga.
- Jag har fått mycket bra studievägledning om hur jag kan komplettera mitt program för att uppnå än fler meriter ute i arbetslivet sen.
- Dessutom förklarade studievägledaren för mig hur jag kan söka in, till egentligen exakt samma utbildning, men på olika sätt för att öka chansen att bli antagen.
- Slutligen har jag även kollat upp extrajobbs möjligheter (för ska jag bo i Stockholm, vill jag gärna ha råd att åtminstone våga TITTA på allt shoppingutbud/caféer mm xD). På tal om jobb, det löser sig nog bra där uppe!

Slutsats:
Stockholm är en stad för mig, trots att jag är van vid cykelavstånd till allt. Det känns som om där finns betydligt fler möjligheter att skaffa bra kontakter för ett bra jobb i framtiden. Hur mysig studentstad lund än verkar vara, så känner jag inte att jag har mer att hämta där en själva utbildningen. Stockholm är en fin stad!

...Nackdelar:
Att det är så jävla dyrt. Bostäder kostar skjortan, en lunch ute kostar skjortan, transport kostar skjortan mm. Men förhoppningsvis köper vi en bostadsrätt centralt! Annars är det ett stort minus att staden är just SÅ stor. Folk bor ju flera mil i från varandra = svårt att kryta nära vänner. JAG SOM ÄR SÄLLSKAPSSJUK(!).

Förövrigt fick jag med mig en fin kjol hem:
So long!

Zaras kollektion

... nu är jag strax framme. Men först:
- Bara jag som MÅSTE till Zara, snarast?

På spåret

God morgon, gott folk!

Idag vart jag uppe för tidigt för att vara sant, nämligen kl 5(!). Det borde förbjudas. Nu sitter jag iaf på tåget mot Stockholm. Det här ska bli en spännande dag!

Tacka vet jag iPhone BTW, som jag just nu använder som mobilt bredband. Vem behölver mobila bredband 2010? Jag har skänkt mitt gamla till Danni, 6år ;).

Hej så länge!

Recept på havre-tekakor

God kväll!

Denna kväll har jag lagat potatis & purjolökssoppa (Johns favoritsoppa, typ :P), samt bakat lite bröd att ha till. Galet snabbt & lätt gjort, recept följer nedan.


Recept på havre-tekakor:
2dl havregryn
2dl mjöl
2tsk bakpulver
2tsk socker
1tsk salt
1/2dl olja
2dl mjölk
- Rör ihop allt & grädda i 15 min på 225 grader!

twenty8twelve

Dagens begär...


- JACKAN <3 Perfekt arméinspirerad jacka att ha över alla söta små puderfärgade klänningar i vår, för att bryta av det söta med något tuffare. GE MIG!

- Den perfekta "lilla beiga". GE MIG!

- En annan sötsak som hade gjort sig bra i min garderob ;).

Vanish löser allt

God morgon, gott folk!

Jag måste bara skryta om hur bra VANISH är, som tagit bort ALLA vinfläckar från min ljusa klänning jag hade på mig i lördags. VANISH is the shit, helt enkelt ;).
- Bara till att sprya på vanish, låta det värka några minuter sen torka av det!

Förövrigt har John planterat fina växter här hemma:

...Imorgon blir det Stockholm!

Galen lördag

God dag!

FYFAN vilken galet lyckad kväll det blev igår!

Vi började kvällen hos Sanna (utan Sanna för visso, höhö). Sanna hade nämligen fullt upp med att fixa sig själv och musiken, så vi fick fira henne utan henne ;). Det bjöds på diverse kommentarer om Sannas tidsoptimism "5 sanna-minuter innebär 2 timmar!!". Slutligen kom hon ner och joinade kalaset och öppnade presenterna :).

Sen tog vi taxibuss in till staden,

...För att sedan fortsätta förfestandet på T-baren med farligt billig bar

Fler bilder kommer på Facebook

Recept på Guacemole

God morgon!

Så skönt att vakna upp i tid, utan varken huvudvärk eller trötthet (annat blir det imorgon bitti.. höhö). Lite bilder från fredagskvällen:

Middag med John & Danni
Tacogratäng med guacemole, som är superlätt att göra.

Recept på Guacemole:
2st mogna avokader
1st tomat
1st vitlöksklyfta (stor)
1/2 pressad lime
+ lite salt & peppar
- Mixa allt i en mixer tills den blir slät!


Annars bjöd även kvällen på spa & film

Nu har vi just ätit en god frukost och ska snart bege oss mot stan!

So long!
/B.

Ny klänning!

God kväll gott folk!

Det här är en riktigt skön fredag. Hade en bra dag på jobbet med min chef Jessica, som dessutom bjöd på semlor - ME LIKE! Kvällen bjuder på en riktigt lugn myskväll med John. Vi har ätit Tacogratäng + min hemmagjorda guacemole (som var sviiingod, bilder och recept kommer). Nu ska vi ha ett litet mini-spa med fotbad och sånt där trams, hih.

BTW! På tal om en bra fredag, min Acneklänning hann komma hem i tid:

Djup urringning i ryggen, och framifrån:

Den är dock väldigt tight. Men det gör sig bra i och med den lösa överdelen. Precis som jag gillar det! Har jag tight kjol, föredrar jag ett pösigt linne upptill & vise versa.

Babbas lunchtips

Tjohej!

Jag har länge undrat varför det inte finns något bra lunchställe i stan som serverar vanlig husmanskost. Inga jävla sallader man ändå inte blir mätt på, utan näringsriktig (EJ HALVFABRIKAT) husmanskost som känns "himmagjord". Jag har nu svaret - Modesto goes East (ja, hör och häpna)!

Jag & Bec tog oss en lunch där igår:
Pannbiff m. skysås och potatis!

Stekt lax m. potatis och citronsås

- God riktig mat, i all sin enkelhet!

Glasögonorm

God kväll!

Just nu lagar jag ost & skinkpaj (Amanda och Alec's ost&skinpajer var ju såå goda sist, så nu ska även jag ge det ett försök ;D). Annars har jag kul med mina glasögon:

Ser ni hur friska och fina mina hårtoppar är nu? SÅ JÄVLA SKÖNT!

So long, gott folk!
/B.

Torsdags kul

God dag, gott folk!

Bra start på dagen idag: frukost hos mamma med henne och bror, mys! Sen bar det av till läkaren med mamma som moraliskt stöd - hon är bra hon.

Nu sitter jag på Myran & Malkom och får håret fixat av Beccie, trevligt trevligt. Sen blir det jobb! Förövrigt så har jag beställt en grymt snygg Klänning från Acne, som jag hoppas hinner hem till helgen. För då blir det all in i Sannas ära, som firar 19år! T-baren på det sen, kommer bli grymt kul!

So long!
/B

Planering

God dag!

Nu har jag äntligen bokat tågbiljetter till Stockholm! Dessutom så har Stockholms universitet öppet hus den dagen, så efter mitt möte med studievägledaren ska jag mingla rundor och suga åt mig all nödvändig info jag kan få av elever och lärare - längtar! Annars skall jag njuta av storstaden och shoppa födelsedagspresenter till John & Danni! Sen hoppas jag på två möten till...

Jag ska försöka komma i kontakt med min kusin son bor där, för jag tar inte tåget hem förrän kl 23 på kvällen :P - SÄLLSKAP SÖKES!!! höhö.. Sen blir det nattåg hem à la tågluff (kommer sakna Alec & Alltr3 bara för det ;D).

Barba-Paj

Igår bakade jag hallon&rabarberpaj:
Så kvällen bestod utav min paj & Glamourama på TV3 Play ;).

Röda korset

God kväll!

Nu tycker jag alla som läser min blogg ska gå in och skänka en slant åt de drabbade i jordbävningskatastrofen i Chile. ALLA har råd att skänka något. Visa att ni bryr er!

Klicka (HÄR) för att komma till Röda Korset.

Jag har ca 250 läsare om dagen, tänk om alla skänker 20kr - Det blir 5000kr(!) från bara min lilla blogg. Och ärligt talat, vad gör en tjuga mindre i er vardag?




Känns helt overkligt att höra och se alla dessa bilder. Kan inte förstå att det är Chile, mitt hemland(!) där jag varit. Ett land, som för mig inte är något U-land, men som nu befinner sig i ett obegripligt kaos. Däribland mina släktningar(!). OVERKLIGT SJUKT! Till råga på allt utnyttjar vissa huliganer situationen och plundrar allt de ser...




BTW!
Lämna gärna en kommentar när ni skänkt, så kan vi se vad vi totalt åstadkommit härifrån :). Många bäckar små!

Har inte tid att hälsa...

God dag!

Nu har jag äntligen bokat biobiljetter till Alice In Wondeland för mig och bror. Imorgon kl 21.00 sitter vi bänkade på kosmorama - vi är båda två riktigt stora Alice-freak som glott sönder den tecknade versionen. Älskar den lilla kaninen som man inte förstår vad han har så bråttom till, och vars enda replik är "har inte tid att hälsa, försen försen försen!". Hah, kul ska det bli iaf ;).



Sen ska va dricka mojito's med, trevlans!

My Tradera News

Ikväll Traderade jag för fullt, några utav alla nyheter:


Skinnklänning, utropspris: 50kr

Sailor Knitters med hängslen, utropspris: 50kr

Finstickad klänning, Utrop: 40kr.  /  Paljettskärp, Utrop: 15kr

Klicka (HÄR) för att komma till alla mina auktioner.


Glasskalas

Idag samlar jag poäng i att vara världens bästa flickvän (höh, enligt mig själv iaf. Kanske borde bli ihop med mig själv?). Jag har serverat poker-killarna med glass ^^

Men det blev barnkalas-kaos när Simon råkade spilla ner sin nytvättade tshirt :P

Nu ska jag fortsätta med mitt Traderande!

Poker fjänts

Hemma hos mig just nu:
Simon & John spelar poker för fulla muggar (John kommer säkert bli beroende...)


Själv ska jag fota lite och pilla med min hobby: Tradera, såklart! haha

Stockholm nästa?

Hallå!

iiih, nu har jag mycket att planera (vilket jag ju älskar /Planerar-Babba). Den 9/3 bär det förhoppningsvis av till Stockholm - ENSAM(!). Men det är väl perfekt träning om jag nu ändå ska flytta dit till hösten! Så nu håller jag på att boka in möten där uppe... More to come!

Tur man har iPhone, så man har mailen med sig överallt ;)!


RSS 2.0