Big step

God afton!

Jag är SÅÅ trött på att vi inte har något bredband, allt är så segt med mobilt bredband. Men nu har vi beställt bredband och telefoni, så om ca två veckor beräknas vi ha det :).

Här är två bilder från i lördags btw (fler går inte att ladda upp (SEGT!!).



Förresten så tog jag det stora steget att fixa gymkort idag! Jag har nu tecknat ett guldkort på S.A.T.S, vilket innebär att jag kan träna på alla S.A.T.S - great, va?! Dessutom har ett flertal av tjejerna i klassen gymkort där, så vi har bestämt att vi ska träna ihop vissa dagar efter skolan etc. Anna i min klass har dessutom strukturerat upp ordentligt med träningsmål för hösten, så hon ska peppa och hjälpa mig har hon lovat. DET SKA BLI SÅ KUL!!!


Ett stort plus är det trevliga bemötandet jag fick där! Fick en liten konsultation och dessutom så ingår det genomgång med en tränare de första tre gångerna i 30min. Sen hade dem en liten kul grej, att om man stämplar minst 2ggr/veckan i en månad så får man en liten present av dem haha. Så nu jävlar ska jag träna!!!!! höhö...

So long!
/B

Foto shååtet

God kväller!

Jag och Angelica fick precis en preview från plåtningen idag:


/B

full rulle

God afton!

Det har varit två riktigt fullspäckade och roliga dagar (idag och igår). Men först tänkte jag svara på en fråga som dykt upp i dagarna.

"Hej.
Vet du om det finns liknande program som det du sökte till eller det finns bara uppe i huvudstaden?"
Svar:
Exakt den utbildningen jag går finns även i Malmö och Göteborg :)



Igår jobbade jag till klockan 15, därefter traskade jag förbi Blondinbellas signering på PK-huset. Köpte hennes bok och fick den signerad med "Stå på dig Barbara" haha!

Efter det fikade vi och såg NK's modevisning (vilken tyvärr inte var lika bra som väntat). På kvällen gick vi ut några tjejer till Collage och hade en riktigt rolig kväll!

Idag har jag varit iväg på en sjukt rolig plåtning med Angelica som MuA och en fotograf som heter Pontus. Bilderna verkar ha blivit hur grymma som helst :D! Nu är vi nyss hemkomna och är vrålhungriga, så nu lagas det spenat & fetaostpaj för fullt!
Hemhjälp ftw ;)

Bilder från Collage och från plåtningen kommer sen, so long!
/B

Tigga lunch

God morgon!

Första dagen på jobbet igår var riktigt kul! Självklart är det otroligt mycket nytt att ta in, då alla optiker ju har sina egna arbetssätt och rutiner. I natt var jag helt såsig i huvudet efter all info, men idag ska jag back to work och se hur mycket jag minns ;).


Måste förresten visa bilder från skoldagen i torsdags, vilken var riktigt rolig! Vi fick i uppdrag att bjuda hela klassen på lunch - utan att slösa några pengar. Resultatet blev sjuuuukt mycket mat, bröd, läsk och sallad till alla (och ett helt gäng med hemlösa)! Helt galet hur mycket man kan åstadkomma, genom att bara lägga upp saker på rätt vis ;).
Mat från Tacobar, BK, thai, orange juice bar, Wayenes coffeehouse mm.

Efter skolan gick klassen till Snaps för en after school :).

Plåtning i Åsum

God dag!

Igår fick jag denna bild på mailen av Dan Sköld:

MakeUp & hår: Angelica Persson
Fotograf: Dan Sköld

Från fotograferingen vi hade för ett tag sedan i Åsum. På tal om fotografering så är jag så frustrerad just nu. Idag fick jag förfrågan om att göra en höstplåtning för Sofis Mode, men så krockar dagen med jobbet(!). Jag önskar verkligen att jag kunde klona mig, så jag kan göra allt och lite till nuuuu - allt är ju kul! Sen har jag fått förfrågan om att gå modevisning för MakeUp store på Berns också, skall se fall jag får ihop det tidsmässigt (hoppas, för det hade verkligen varit grymt kul! Dessutom är temat "Extreme" - kul!!!).

So long!
/B

Onsdags häng

God kväll!


Här följer lite bilder från kvällen igår:

Ludde och Jona myser till det i soffan ;)


Sen ville Jona visa sina estetiska skills och började ta svart/vita bilder. Värt att nämnas är att han valt nyansen på det svart/vita med stooor omsorg. Viktigt!
Fuldans vart kvällens höjdare ;)


Dock lyckades jag glömma ta med mig både min mobil OCH kamera ut, så kan det gå!


Imorgon jobbar jag min första dag på Bågar&Glas btw, spännande!

/B

Gårdagen

God dag!

Jag har haft två fullspäckade dagar, därav min dåliga uppdatering. I skolan lärde vi oss att hitta vår "lärstil" vilket resulterade i att jag nu är väldigt säker på att jag är en abstrakt tänkande person som gillar ordning & reda (och protokoll ;D). Min grupp skissade upp fenomenet väldigt tjusigt tycker jag!


På kvällen storhandlade vi mat, sen åt vi Ravioli som John lagade:

Vid 8-tiden kom Jona, Christopher och Ludde över, en drog vi till Södra teatern. Bilder från det kommer ikväll (Jona spexade till det med att ta svart vita bilder ;D).


Nej, nu ska jag sätta mig på Tbanan mot Hötorget för att träffa Stefanie!

So long,
/B

På Alec's begäran...

...Eftersom lilla Alec nu flyttat hemifrån så söker hon efter mattips - och vem är bäst på det, om inte jag? ;) höhö, skämt å sido. Men här följer "recept" på tomatsåsen!

Den är god, snabb och lättlagat (och billig!)

ca. 2 port.
Ingredienser:
- 1-2 färska tomater
- 1 burk krossade tomater (eldorados är bäst!)
- några färska basilika blad
- lite parmesanost
- salt & peppar
- vitlök
- matlagningsgrädde

1. Skiva de färska tomaterna och fräs de i olivolja
2. Tillsätt vitlök
3. häll i de krossade tomaterna + matgrädde
4. krydda med salt & peppar + parmesan
5. Avsluta med hackad basilika
6. Servera med pasta och det är klart!

/B

Upptäcktsfärd @ Söder

God kväll!

Jag och Angelica har varit grymma ikväll! Vi tog en långpromenad genom hela Söder typ, vilket ledde till den ena upptäckten efter den andra. Nu vet vi vart vi ska storhandla mat på onsdag (löning<3) och vart vi ska spendera våra resterande pengar - på alla schysta uteserveringar som finns här! Vi har verkligen allt från shopping, bio, caféer, restauranger, pubar mm bara runt hörnet. Etta aldrig lämna söder!

Dessutom sprang vi upp och ner för en megalång trappa och gjorde utfall upp för en brant kulle - det gäller att va kreativ i sin träning när man inte har råd med gymkort ;)!

Första seriösa dagen

God dag!

Idag hade jag då min första skoldag, vilken var riktigt lyckad! Vi är en klass på ca 35 elever och det verkar kunna bli en toppenklass. Många drivna och målmedvetna ungdomar :).

Efter skolan åkte jag ut till Gamla stan för ett litet möte med min kommande chef på Bågar & Glas, riktigt trevligt. Vi har nu planerat in lite jobb åt mig - på fredag börjar jag!

John mötte upp mig på Gamla stan för en liten fika :)

Nu ska jag & Angelica ta tag i våra liv och powerwalka ;). Men innan det, måste jag ju bara visa upp dagens kvällsmål - Pasta med köttfärssås:

Tips till Alec: blanda i massor med rivna morrötter, det är billigt och mäktigt!
/B

Pasta med tomatsås

God afton!

Vi börjar bli en riktigt mysig familj här uppe nu, känner jag ;). Det som jag & Angelica saknar mest är dock alla bak-saker (John glömde packa ner hela vårt skafferi!!!) - men som tur är kommer Johns föräldrar upp med det i slutet av veckan, så då blir det storbak :D.


Söndagen spenderade vi iaf ihop med god frukost, för att därefter åka ut till Solna för att beräkna ungefärlig restid till skolan :P. En liten runda på staden blev det minsann också, mest i syfte om att handla mat dock. Väl hemma lagade jag & Angelica pasta med tomatsås, gott gott.


Lördag kväll

God kväll!

Här följer lite bilder från gårdagen :)

Shot-runda hos Victor

Ute på något ställe utan täckning, stabiiilt :P

Angelica haffar hårmodeller ;)

@ Tunnelbanan på väg hiiim

Som ni ser användes inte kameran speciellt flitigt igår :P, men men.

Imorgon börjar skolan :D!

Första dagarna i Sthlm

God morgon, gott folk!

Sorry för den dåliga uppdateringen, men jag får skylla på flytten som tagit upp all min tid och lite till. Här följer lite update's om de närmaste dagarna som varit!

Fredag:

Besiktning utav vår förra lägenhet, vilket var det värsta jag varit med om. Usch! Vi som verkligen storstädat lägenheten och varit rädda om den, fick klagomål för vartenda hål vi gjort (!) - ursäkta mig för att jag vill ha tavlor och en hallspegel, liksom?!

Efter det bjöd Juicen mig på en superhejdåfrukost, gott!

Vid lunchtid körde mina föräldrar mig till Hässleholm för att vinka av mig, vilket var sorgligare än jag väntat mig. Min lillasyster är verkligen min ögonsten <3.

kvällen kom jag fram till Sthlm, och då packade jag upp lite av mina kläder för att sen mysa med John framför en film och Ben & Jerry's :).


Lördag:

Då sov vi ut, för att sen bege oss till Ikea med kollektivtrafik (ingen hit!). Efter att ha åkt fel åt motsatt riktning, kom vi äntligen fram och handlade "bra-att-ha-skit".

Självklart åt vi köttbullar ;)


John på "ta-själv-lagret", inget han gärna gör om ;)

kvällen var vi på förfest hos Victor och sen drog vi ut till olika ställen som jag varken vet vart de ligger eller vad de heter, jisses. Hur ska jag klara mig här?! Mer om det och bilder kommer ikväll... För nu är jag igång med bloggen igen! Jag ska få Ange att börja också bara, haha.

Bilder på lägenheten

God dag!

Jag och mamma har tagit en paus i evighetsprojektet - flyttstädningen. John och Angelica grejar för fullt i vår nya lägenhet i Stockholm, här följer lite bilder:

Vardagsrummet:



Köket aka. kokvrå:


Mitt & Johns sovrum:


Som ni ser så är det ingen "värstinglägenhet" (och inga värstingbilder heller för den delen, haha), utan en vanlig tvåa som dock ligger jäkligt bra till - på Blekingegatan @ Söder i Stockholm. Den är på 55kvm, så den är ändå större än den vi bott i fram tills nu :). Det jag hade velat göra är att måla om väggarna vita och sätta på vit självhäftande plast på de svart/vita kakelplattorna i köket. Det hade gjort så mycket! Men prio ett är förstås att flytta in ;) höhö..

Nej, back to work!
/B

Statusen

Sista arbetsdagen på Schmidts avklarad.

Flyttlasset är inpackat i flyttbilen.

Min mage är mätt.


Nu ska jag gå och ta ut pengar till flyttfirman, sen ska jag ta ett långt bad med min lillasyster och bara göra ingenting. Feber & mycket att göra är ingen hit.

Imorgon:
- Tolka 8.3-9.30
- Flyttstäda
- Kvällen, ta farväl av tjejerna? Hmm

Sorry för denna värdelösa uppdatering, men just nu har jag allt nerpackat (typ kameran och fynd jag gjord ;D) + att jag har fullt upp. I Stockholm blir dte andra puckar ;)!

/B

Blåmögelost

Dagens mattips!


Häromveckan hade jag, Anna, Richard och John en hamburger-kväll (gott!!). Då fick Anna för sig att vi skulle ha blåmögelost på, vilket verkligen gjorde hamburgaren! MUMS!

Så nästa gång ni ska äta hamburgare måste ni testa att ha blåmögelost på ;)


So long!
/B

Vet ni..

God morgon!

Vet ni? Idag är det min nästa sista dag på jobbet. Jag blir typ gråtfärdig, jag som trivs så bra på Schmidts! Men, förändringar är aldrig fel. Stockholm ska bli intressant!

Vet ni (nr2)? Jag ska på tolkuppdrag(!). Ja, hör och häpna. På torsdag morgon ska jag alltså tolka här i Kristianstad, spännande. Så gött att ha ett extraspråk ;).

Vet ni (nr3)? Nu är flytthjälpen bokad! Så torsdag morgon bär det av för allt jag äger + John + Angelica. Själv ska jag flyttstäda lägenheten för att sen åka upp på fredag.


Lägenheten är numera ett hav av flyttkartonger, ångeeeest.

So long!
/B

Helgen i bilder

God morgon!


Här följer helgen i bilder.

I fredags var vi i Hörvik och åt grillat med Anna, Richard & hans föräldrar. Mys!

Dagen efter åkte vi ut till Hanö med båten, riktigt mysigt.

På kvällen blev det förfest hos Linn, sen M&M

Veckans planer:
- Jobba fram till den 18/8
- Packa (har knappt börjat!!!)
- Flyttstäda lägenheten (seriöst, jag DÖR!)
- Flytta in till mamma i två nätter
- Flytta till Stockholm på fredag(!)

...Sen börjar en ny epok i livet! Skolan drar igång på måndag (om en vecka :D), skall på möte med mitt kommande jobb ang. schema etc etc... Yey!

Ny kalender

God kväll!

Idag jobbade jag bara till kl 14, vilket var najs med tanke på vädret. Det blev lunch/fika i Tivoliparken med Helle, Elin, John och Danne. Trevlans!
Bild lånad av Helle


Det blev även en runda på stan. Med mig hem fick jag två skjortor och en kalender:


Kalender från Moleskine, köpt på BOKIA. Nu vill jag verkligen börja skolan!

Nu har jag just sagt hejdå till Emma & Emmie som spenderat kvällen här med mig. Vi har lagat Chicken Teriaky, försökt oss på att poppa egna popcorn (Jossan skulle vatt här och hjälpt oss, Emma var ingen höjdare på det där :P), spelat Gin Rummy och ätit kladdkaka. Mysig kväll!

Imorgon bär det av till Hörvik och på lördag blir det fest!

/B

Fikastund

God dagens!

Gött, nu har jag sålt mitt PSP! Nästa sak till salu äro min lilla symaskin, som är perfekt som "hobby-symaskin". Typ till lagningar/enklare objekt. Så om nån är sugen, hojta till!

Igår var det för övrigt onsdag, vilket innebar onsdags-häng på Bånken i numera sedvanlig ordning ;). Såklart avslutade vi på Istanbul - ingen utekväll utan det, hah! (Glömde dock kameran, så väntar på att Emma & Jossan ska lägga upp några ;D).


Så länge får ni ett smakprov på gårdagens fika a'la B:
Mocka esspresso + mörk kladdkaka med chokladbitar i är det bästa jag vet!


Nu: Packa packa packa.. Ikväll blir det häng med Emma :).
/B

Rayban

Två snygga bågar från Rayban's:


Modellen heter RE5123. Påminner om Oliver Peoples, men är betydligt billigare ;).

PSP till salu

Ska sälja mitt PSP nu, eftersom det aldrig kom till användning. Någon som känner sig manad för en ny pryl? ;)


Gaaah, jag har en miljon saker att göra mig av med på Tradera/Blocket/Röda korset innan jag är redo för en flytt. STOPPA TIDEN NÅGON?!

/B

Utflyttningsfesten

God afton!


Igår röjde vi satan här ute på bakgården. Tält skulle rivas, grill/bord/stolar skulle köras tillbaka, fimpar skulle plockas upp mm. Dessutom skulle det regna, toppendag! Men sen belönade vi oss själva med gyros från Istanbul (mitt nya favoritställe förövrigt). Dessutom verkar det vara allas favoritställe, för man träffar ALLTID nån man känner där :P.

Utflyttningsfesten i lördags blev i alla fall otroligt lyckad. Grillningen stod Ludde för - tusen tack för den uppoffringen! Och stort tack till alla som kom och för alla fina och genomtänkta presenterna. Vi är så tackasamma och nöjda med kvällen :). Lite bilder:



Några utav presenterna:
En gästbok :)

Blommor :)

ittala-glas (behövligt, John har slagit sönder alla våra utom ETT haha)

Rostiskålar och baktillbehör - ME LIKE :D


Beccie, the lifesaver ;)

God kväller!


Vet ni? jag har verkligen världens bästa frisör till vän, som såhär mitt i all min panik räddar min bad-hairday genom att göra mig fin inför kvällen på salongen:


Dessutom fick jag bubbel och gottis. Hur ska jag klara mig utan Beccie i Sthlm?!

NU BLIR DET PARTYYYYY!

Det vankas fest

God morgon!

Vilken kväll/natt det blev igår. "Resa upp tältet, sen köpa lite hämtmat & pimpla vin", var min tanke ja. Bara det att tältet tog ett år att bygga upp(!) och bara det att vi hungrade ihjäl och fick äta INNAN vi påbörjade med tältet vilket gjorde att vi till slut stod i mörkret bland alla mygg-fan och kämpade. Tusen tack till: Ange, Helle, Emma och Anton för hjälpen iaf. Utan deras hjälp hade det blivit ett tältlöst-party :P...

10 x 5 meter - we made it!!!!

Nu så här på morgonkvisten kämpar jag med övriga förberedelser, medan John kör Skåne-runt för att hämta grill/bord/stolar/släp mm. Men, ikväll är det Utflyttningsfest :D!

Ses ikväll, gott folk!
/B

VASUMA INC

Eftersom det förekommit önskemål om att jag ska tipsa om glasögonbågar, så tillägnar jag här ett inlägg åt VASUMA inc, som gör riktigt coola ungdomsbågar.




1. EGGEATER:




Detta är en av deras bestsellers! Den är grymt snygg, plus att den har riktigt bra passform, till skillnad från många andra piloter som kan vara väldigt droppformade och "ledsna" i sin form. Just nu finns den i svart och silver, men skall så smånigom även göras i gun metal och ljusare guld. (vi har den i vår butik i Krstd)


2. WHIPTAIL


En retromodell i rockigare stuk. Personligen älskar jag färgkombinationen, med den bruna trä-liknande insidan mot det svarta. Finns i fler färger. (Finns i vår butik i Krstd)


3. DIAMONDBACK

Fräck oversize-båge, som dock kräver ett lite större ansikte med en viss höjd på näsan (så att den inte hänger ner på kinderna). Riktig snygg i färgen - inte lika hårt som en helsvart båge. Stort plus för de tunna skalmarna. Snyggt snyggt!


4. RATTLESNAKE


Finns det något snyggare än sköldpadsbrunt och guld i kombination?! Grymt snygg infästning på skalmarna. Finns även som solglasögon (vi har den i butiken i Krstd).

Årets film

God afton!

Härom dagen var ni 261 unika här, när hände detta? - Kul, iaf :).

Igår såg jag som sagt Inception på Bio med John. ÅRETS film, tveklöst! Jag vill se den igen!! Det är en sån film, som typ Vanilla Sky, man kan se om och om igen och uppfatta den olika varje gång.



Vad tror ni om slutet, drömmer han eller ej?

Spanien express

God afton!

Måste passa på att visa vilka fina espadrillos min snälla mamma köpt till mig i Spanien. Färgen stämmer bäst överrens med detaljbilden. Älskar de vita sömmarna!


Ikväll blir det Inception med min älskling. Imorgon lämnar han mig för Stockholm :(

So long!
/B

Glasögonorm

God afton!

Jag har hittat mitt nästa ha-begär:


- Grymt snygg och nätt pilot från MYKITA. Jag vill att deras agent ska komma och visa oss deras övriga nyheter snarast. Jag älskar tunna och lätta bågar i fräcka former!

Pizza i sin bästa form

Jag kan ärligt talat inte komma på något bättre än mat här i livet. Det är gott, trevligt, sällskapligt, spännande, kul, inspirerande.. Ja, det är glädje helt enkelt!

Här följer lite bilder från vår Pizza-kväll hos Anna i söndags:
Annas fina dukning, med rosor och grejer ;)

Richards pizza innehållandes ALLT (salami, skinka, ost, paprika, svamp mm.)

Min pizza med salami, zuchini, mozarella, tomat, ost och rödlök

BTW!
Ni som inte testat Zuchini på pizza än - gör det! Sinnes gott.

Dagens fråga

Julia om En tia:
Var finns det Second Handbutiker i Kristianstad? :)


Svar:

1. LP second hand, som tidigare låg på V.Storgatan (förbi Heliga Trefaldighets Kyrkan och hotell Grand, ner på den gatan mot Norretull). Men eftersom den numera ligger ute på Näsby så är jag aldrig där längre. Annars var det en av de bästa i stan!

2. Svenska Kyrkans second hand, som ligger på V.Storgatan. Förbi Heliga Trefaldighets Kyrkan och församlingshemmet. Det är där jag gjort de senaste fynden. De är så grymt trevliga (och billiga!!) där. Dessutom har de ingen koll på vad de säljer, John har köpt en rock från Burberry där för 30kr - ja, helt stört.

3. Röda Korset, som ligger vid Söderportskolan. Dock är där ofta så himla utplockat, eftersom det är den enda second hand de flesta känner till.

Stort minus är dock att de flesta kvinnoplaggen är i storlek 42 och uppåt... Men visst, vissa saker är snygga som "oversize" och ibland finns det ju undantag (som t.ex. detta fynd jag gjorde - dubbelknäppt kofta i stl.36).


Lycka till!
/B

En tia

God afton, gott folk!

Igår när var på Second Hand och köpte weekendbagen, så fick jag förstås även med mig lite annat. Bland annat denna väska, också den för en 10:a :)

Oj, så blev bilderna på sne?.. Aja, nu ska jag tillbaka till jobbet igen. Ha en bra dag!


Jag kommer verkligen att sakna Kristianstads secondhand när jag flyttar till Stockholm. Lycka till att hitta en lika billig secondhand! Eller är det någon som har tips?

/B

Dagen är kommen...

...Då bostad i Stockholm löst sig. Jag kan knappt tro det, men jo - Vi har nu fått lägenhet i Stockholm! Dessutom inte vilken lägenhet som helst, utan en trea på 93kvm som ligger mitt på söder(!). Det enda problemet är att den är för dyr, men det har vi också löst: Angelica ska nämligen flytta in med oss!!!

Jag tror inte ni förstår HUR LYCKLIG JAG ÄR JUST NU?! Det kommer att bli så sjukt kul! Eftersom det är en trea så kommer Angelica att få ett eget sovrum och eget badrum och så delar vi på vardagsrum & kök. Så i slutet av veckan ska John flyga upp för att skriva på kontrakt och sen är tanken att vi flyttar den 20/8. STOCKHOLM HERE WE COME :D!

Dagens fynd

God morgon!


Som ni säkert redan vet vid det här laget, så är jag ju en riktig fyndare ;). Dagens stora fynd finner ni här nedan - en weekend-bag för 10:- är najs!

Köpt på second hand här i Kristianstad

Sjukt roligt klipp

God kväller!


Sitter hos Anna nu med kärleksmums och kaffe, när plötsligt Richard sätter igång klippet nedan. HAHAHA vad roligt, absolut sevärt ;).

Jag känner verkligen igen sådana skrattattacker vid SÅ olämpliga tillfällen, usch :P

Bånken

God afton!

Riktigt lyckad kväll igår! Först förfest hos Beccie och därefter Bånken :).

DJ-Jossan ;D

"lillevän-bild" höhö

"Fantastic 4", Ola fick ersätta Alltr3 ;P

Fullt ös på Bånken =)

Idag har vi haft subway-kalas, Ludde agerade hemkörnings-kille ;)

RSS 2.0